Airco-eenheden

Airco Dordrecht

 

Airconditioning units zijn te vinden in kantoorgebouwen en grote commerciële complexen. Behalve om de ruimte koel te houden, worden ze ook gebruikt om de lucht af te voeren die overdag is opgewarmd.

De thermostaat, die zich in de airconditioning bevindt, wordt gebruikt om de gewenste temperatuur in te stellen. Hij is vergelijkbaar met een warmtemeter. De lucht wordt gekoeld met een zeer hoge snelheid in vergelijking met de buitentemperatuur. De airconditioningseenheid is meestal aangesloten op een leiding die de koele lucht naar de kamer voert.

Vroeger gebruikten de airconditioningunits Freongas (R-22) en ook een zeer goede ruit. Het gebruik van deze gassen is echter zeer schadelijk voor de natuur. Ze beschadigen de ozonlaag is het meest in het oog springende effect van deze gassen. Veel van de gassen die in een airconditioner worden gebruikt zijn zwaveldioxide, ammoniak of waterstofchloride en schadelijke chemicaliën zoals methylchloride en propon. Deze gassen zijn zeer schadelijk voor u en de mensen die in de kamer wonen. Dit is de reden waarom ze niet meer worden gebruikt in de airconditioning units.

De airconditioning units moeten het nieuwe speciale Freon gas genaamd R-410A gebruiken. Dit is een geheel andere gasleiding. Het wordt beschouwd als een groen gas omdat het het milieu op geen enkele manier schaadt. Deze voering is ook zeer leervriendelijk, d.w.z. dat het gas niet schadelijk is voor de mensen of de dieren die in de buurt ervan leven.

Airconditioners zijn geweldige luchtstrippers. In vergelijking met een afbijtmiddel of een verfkwast wordt hiermee voorkomen dat schadelijke stoffen in de lucht worden gebracht. In de airconditioningunits wordt een cilinder gevuld met het Freongas en de elektromotor in de unit comprimeert het Freongas en voorziet de unit van stroom. Dit gas kan gemakkelijk in ruimten met airconditioning worden gepompt.

De wisselstroom kan worden gebruikt met een van de twee verschillende types van Freon – laagspanning of lijnspanning, afhankelijk van het feit of u al dan niet een directe voeding naar het middenpunt hebt. De installatie is eenvoudig. Door het lezen van de handleiding die bij de unit wordt geleverd, is het installatieproces zeer eenvoudig.

De belangrijke vraag is in welke mate u de koeling moet versterken met een airconditioningsunit. Dit zal afhangen van hoe groot uw kamer is en ook van de grootte van uw koellast. In de meeste gevallen kunt u de temperatuur met 10 graden opvoeren, maar de raamairco’s zijn uiterst efficiënt. Zij zullen aanzienlijk branden schoppen, gedrag misbruik, stof en rook door het verminderen van het gebruik van zowel de kamer en de airconditioner.

Het temperatuurregelingspotentieel van een airconditioner is zeer hoog. Als u de temperatuur instelt op 80 graden, duurt het ongeveer 4,5 uur om de kamer af te koelen, maar als u de temperatuur instelt op 82 graden, duurt het ongeveer 2 uur om de kamer af te koelen. Het is dus beter om de temperatuur ergens tussen deze twee niveaus in te stellen. Men denkt dat de reden voor het kunstmatig aanpassen van de temperatuur is dat, als de temperatuur eenmaal op deze niveaus is ingesteld, het erg moeilijk is om hem te verlagen en het veel tijd zal kosten om een temperatuur te krijgen die dicht bij het ingestelde niveau ligt.

Lees meer:

Warmtepompen Rotterdam

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.