architect

Binnenhuisarchitect Amsterdam

 

Architecten verschillen van persoon tot persoon en ook de aard van de baan verschilt aanzienlijk. Sommige architecten beginnen als bouwkundig tekenaar en anderen zijn senior-architect en gaan daarna hun eigen weg.

Architecten worden gedeeltelijk opgesplitst in twee groepen – de traditionalistische en de modernistische. Er zijn nog andere varianten die ook in sommige regio’s van de wereld voorkomen, zoals bijvoorbeeld – Aziatische, Afrikaanse en Eilandbewoners.

De kijk van een traditionalist op een bepaalde taak is afhankelijk van zijn erfgoed. De traditionalist ziet een structuur of plaats als deel van een gemeenschap. Ze zien het als iets dat van betekenis is, zowel vanwege het doel als vanwege de culturele waarde of het belang ervan. Als zodanig zijn veel traditionalisten conservatief als het gaat om hun eigen stijl. De opvattingen van modernisten over architectonische stijlen en ontwerpen zijn daarentegen meer excentriek. Een modernist heeft de neiging een zwervend soort persoon te zijn die veel meer vrijheid heeft in het omgaan met het architectonische aspect van het werk, terwijl de conservatieve modernist de neiging zal hebben zich meer bezig te houden met de leken-redeneringsaspecten.

Er wordt vaak neergekeken op binnenhuisarchitecten omdat er bepaalde essentiële kenmerken zijn die de architecten niet mooi vinden, zoals volledige badkamers en inloopdouches. De modernisten zijn van mening dat dergelijke kenmerken een toevluchtsoord zijn en dat ze moeten veranderen, wat de mogelijkheid biedt om een gebouw te verplaatsen dat anders onmogelijk te veranderen zou zijn. Maar de traditionalist heeft de neiging om te zien als de meer radicale stijl hebben de neiging om te kijken naar hen als niet alleen gebonden aan verandering, maar noodzakelijk om te handhaven. Er is een voortdurende discussie gaande over de vraag of architecten al dan niet vasthouden aan hun traditionele waarden.

Architecten volgen gewoonlijk bepaalde stijlen, traditioneel of modern. Zo heb je bijvoorbeeld de aanbouw, de conventionele, of de serre stijl, de Victoriaanse of Georgische stijl, de Cape Cod of de ranch stijl en ga zo maar door. Veel mensen hebben de neiging te denken dat alle architectstijlen gelijk zijn. Maar architecten met verschillende achtergronden houden van stammen en stijlen van ontwerpen.

Van architecten wordt verwacht dat zij in staat zijn verschillende diensten te verlenen, zoals het opstellen van een programma van eisen, het geven van advies en aanbevelingen bij de bouw van gebouwen, ook het toezicht houden op en het geven van advies over een modern ontwerp voor gebouwen met inachtneming van het oude ontwerp dat zij aan het ontwerpen zijn; zij hebben de neiging oplossingen aan te dragen voor toekomstige problemen en ook het verleden opnieuw te ontwerpen en in stand te houden.

Architecten worden ook geacht monodesigns te kunnen ontwerpen. Sommige mensen die niet zeker weten wat ze willen, kiezen voor een stijl die hen in staat stelt hun creatieve krachten te uiten. Er is een globale of zelfs internationale stijl die veel mensen kiezen.

Architecten hebben tegenwoordig de neiging zich in hun vakgebied te specialiseren door zich op één gebied te specialiseren.

Architecten worden ingehuurd om op de hoogte te zijn van nieuwe ontwerpen en ideeën. Architecten zijn gedeeltelijk, onder de term koloniale ontwerper.

De voordelen van het beroep van architect zijn dat hun kennis uitgebreid is en dat zij de mogelijkheid hebben om zeer bekwaam te worden in hun interessegebied.

 

LEES MEER : 

Interieurarchitect Amsterdam

Personal Architecture Amsterdam

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.