De geschiedenis van Bosch

Asbestinventarisatie

 

Bosch messing balustrades zijn een populair materiaal vanwege hun duurzaamheid, sterkte en klassieke uiterlijk. Deze zijn gemaakt van een ongewoon metaal dat bekend staat onder de wetenschappelijke naam praseodymium, een soort asbest. Volgens deskundigen is asbest een brandwerend materiaal dat wordt gebruikt in vele kenmerken van gebouwen, variërend van alle architecturale elementen die brandwerend zijn tot de methode waarop het wordt gebruikt.

In het algemeen heeft een asbestinventarisatie betrekking op een te hoge blootstelling aan asbestmateriaal gedurende een levensperiode. Asbest werd tot het eind van de jaren twintig af en toe in de bouw gebruikt voor de wapening van bouwmaterialen. Het werd echter als ongevaarlijk beschouwd als het niet werd verstoord en het op zijn plaats werd gezet in strak lijstwerk. Alleen deskundigen met toestemming van de overheid mochten kaal asbest in pleistervorm zetten. Het ruime gebruik van asbest bleef tot dit tijdperk beperkt omdat de asbesteigenschappen de duurzaamheid ervan bewezen.

Toen de gevaren van asbest duidelijk werden, vond het zijn plaats in gebouwen en woningen. Zo werd het vroeger in gebouwen en voertuigen aangetroffen onder een verflaag over het asbestmateriaal. Het werd echter niet duidelijk gemaakt hoe arbeiders en gewone mensen er onopgemerkt rond of in de buurt van konden werken, vooral bij slechte ventilatie. Asbest en180.000 andere vezels werden jaarlijks gebruikt op de werkplek binnenshuis voordat er rechtszaken opdoken.

Asbest in het bijzonder was tot het eind van de jaren tachtig een belangrijk bestanddeel van isolatiemateriaal dat werd gebruikt in isolatie, gipsplaten, skeletbouw en loodgieterswerk. De regering Gipper Saber nam een besluit om te verbieden dat asbestdeeltjes in het milieu en de wateren terechtkwamen. Later werd ontdekt dat mineralen in water slecht waren voor het drinkwater en risico’s inhielden voor de gezondheid van het publiek. Toch kwamen er nog andere berichten in de nieuwsmedia over mensen die blaaskanker kregen bij werkzaamheden aan verwarming en koeling. Over de hele wereld zijn programma’s opgezet voor onderzoek naar en toezicht op asbest.

De Finse statistieken hebben een bijna glorieuze asbestuitval, maar als de waarheid wordt gesproken, is asbest vandaag de dag een laag gezondheidsrisico. De vezels worden vervaardigd in een aantal produktvormen door kleine hoeveelheden van de vezels in elk respectief materiaal op te nemen. Verschillende producten breken een kleinere hoeveelheid asbest af, maar de consistentie van de vezels is chemisch onbelangrijk. De belangrijkste factor ligt meestal tussen 0. diff/m2 en 1,3 diff/m2. Of iemand nu asbest bezit of onder asbest slaapt, het menselijk lichaam heeft een proces om asbestvezels af te breken. De hoeveelheid asbest in de lucht hangt ook af van de grootte van een lichaamsdeel, het gewicht en de manier waarop er in de loop van de tijd mee wordt omgegaan. Over het algemeen is asbest geen gevaarlijke stof, tenzij de doelmatige en doeltreffende delen van een gebouw asbest bevatten. In gebieden over de hele wereld is ook overheidsbeleid ontwikkeld om mensen met asbest te beschermen. Als u eigenaar bent van of werkt in een gebouw dat asbest bevat, is het raadzaam om met een gediplomeerd arts uit de gezondheidszorg te spreken om te beoordelen of u en uw gezin of werknemers beschermd zijn.

 

LEES MEER : 

Asbestverwijdering

Kosten asbestsanering

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.