De kunst van het bekleden

Meubelstoffen

 

De kunst van het stofferen wordt steeds moeilijker onder de knie te krijgen en vereist oefening. Om ervoor te zorgen dat een werk goed wordt afgewerkt, krijgt een stoffeerder een opleiding in verschillende soorten bekleding en ontwerpen. Over het algemeen moeten stoffeerders door de vakbonden worden gecertificeerd om er zeker van te zijn dat zij bekwaam zijn om hun werk te doen.

Een meubelstoffeerder zal over het algemeen in een detailhandel of in een winkel werken. Het is een meer permanente positie en het werk kan als zodanig, bijvoorbeeld banken, sofa’s en stoelen en op sommige banen winst uit de verkoop of reparatie van meubels. Een klein bedrijf dat moeilijker is om wat meubelstoffering werk te vinden kan beter in een winkel zijn.

Stoffeerders worden soms geconfronteerd met de noodzaak een oud meubelstuk of een antiek stuk te repareren. Zij kunnen proberen het naar tevredenheid te repareren en dit kan een tikkende tijdbom zijn met fouten en opeenvolgingen. Het repareren van oude meubels is een vaardigheid die geleerd wordt door jaren van opleiding en oefening en is niet voor beginners. Meubelreparatie, van nieuw meubilair tot thega tot stoffering kan ook een lonende en winstgevende zaak zijn. Als u een antiek of nieuw gekocht antiek bezit wilt u er goed voor zorgen. Een goede verzorging van nieuwe meubels is belangrijk. Wanneer u probeert om goed voor nieuwe meubels te zorgen, moet u een paar basisprincipes lezen over het repareren en stofferen van meubels.

Het werk van een stoffeerderHet vervangen van oude fittingen en veren is eenvoudig, maar het werk van een stoffeerder omvat het vervangen van zowel de vulling als de stof en het aanbrengen van de finishing touch. Hij of zij leert hoe de vulling verborgen zit in het gemiddelde meubelstuk en hoe ermee te werken.

Het is niet nodig een verf expert of meester in de schone kunsten te zijn om meubelreparatie te beoefenen. Kennis en het vermogen om geduldig met hout om te gaan, zijn de pruimen die iedereen die meubelreparatie kan beoefenen, graag in huis heeft.

Stoffeerder worden vergt tijd en inspanning. Het kan echter zeer lucratief zijn bij zeer groot werk en biedt veel meer werk bij reparaties van kleine gebreken. Zo kan het werk van één bekwame stoffeerder in één jaar het werk van een meester-timmerman evenaren.

Het is niet omdat je niet voortdurend aan meubelreparatie doet, dat je de basis niet begrijpt. Je hebt gewoon niet zoveel ervaring als die bekwame ambachtslui die het wel consequent doen.

Wanneer u meubels koopt, denk dan aan de voordelen om iemand te hebben die het werk van een meubelstoffeerder verzekert. Dit artikel vond het ook niet gemakkelijk om een lokale stoffeerder te vinden, maar een snelle zoektocht op het internet heeft wel een aantal van een goed aangeschreven stoffeerder met een uitstekende reputatie en mensen die ze hebben gebruikt met gloeiende getuigenissen gevonden.

 

LEES MEER : 

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.