Het belang van een huisinspecteur

Taxateur inboedel

 

Bij de aflossing van leningen gaat het erom lagere maandelijkse betalingen te verkrijgen, en in alle gevallen wordt de voorkeur gegeven aan hypotheken met een kortere looptijd. Bij een taxatie wordt de verkoopprijs van het huis geschat door een taxateur. Het huis wordt vervolgens door een professionele huisinspecteur bezocht om het eindrapport op te stellen, waarin de staat van de woning op het moment van de inspectie wordt vermeld.

Het doel van het taxeren van woningen is om een onbevooroordeelde schatting te maken, die een nauwkeurige indicatie geeft van de marktwaarde van de woning. Dit zal een geldschieter in staat stellen een realistische prijsvork te bepalen, gebaseerd op vergelijkbare verkopen.

Een professionele huis inspecteur zal een walk-through van het pand en zal kijken naar alle belangrijke onderdelen van het huis. Hij zal elk onderdeel van de woning evalueren en beoordelen aan de hand van zijn methodische inspectie, waarbij hij eventuele moeilijkheden of zorgen zal noteren. Belangrijke componenten worden beschreven in een rapport van een huis inspecteur.

Het goede nieuws is dat potentiële kopers rechtstreeks een taxatie kunnen verkrijgen via veel van de bedrijven of agenten die een vermelding hebben in de taxatiesectie van mijn plaatselijke krant.

Ik heb te veel verklaringen op het web gelezen waarin duidelijk wordt gemaakt dat het verkrijgen van financiering of herfinanciering van een huis zo’n moeilijke opgave is omdat “De Banken totaal geen originaliteit hebben!” Moeilijk om dit soort uitspraken serieus te nemen. Banken zitten tegenwoordig in de home lending business, niet in de buying and selling business. Ik betaal voor originaliteit en werk met mensen die integer zijn, niet met mensen die me proberen te verkopen dat ze een geweldig leven hebben. Voor een groot deel, werk ik graag met mensen die “denken als een pro”.

Als ik geen plaatselijk bedrijf had om mee samen te werken, had ik mijn kinderen nooit goed kunnen opvoeden, over wie hun vrienden en buurt denkt, en had ik nooit iets over het leven geleerd. Ik had een statistiek kunnen zijn of gewoon een doodlopende baan.

Dus, wat is de noodzaak om te betalen voor de taxatie van een huis? Wie helpt daarbij? Wat als u de taxatie niet nodig hebt of niet gebruikt? Wat als u een huis koopt of doorverkoopt en geen makelaar in de arm neemt?

Het kost gewoon wat geld om alle ins en outs van een proces te kennen en te begrijpen. Het kost geld om een taxateur te interviewen en te kiezen, en geld om een taxatie te laten uitvoeren.

Het gebruik van een ASI/ATI gecertificeerde taxateur, bijvoorbeeld, kost slechts iets meer dan $100, en ik heb nog nooit een hand-over-de-neus hoeven zien.

Hier zijn nog enkele andere redenen om in een taxatie te investeren:

Er is heel wat informatie en onderwijs beschikbaar over vele kwesties in verband met de taxatie van woningen. Dit onderwijs zal ieder van ons een voorsprong geven op het begrijpen van de meeste dingen die we moeten weten om goed geïnformeerde beslissingen te kunnen nemen.

De taxatie-industrie begint nu pas te beseffen dat zij zichzelf moeten onderwijzen om zichzelf te helpen. Taxateurs hebben het zich niet gemakkelijk gemaakt. Zij zijn nog steeds gebonden aan wet- en regelgeving, en zij hebben een grote maatschappij die hen steunt, ook al heeft dat wel wat onbedoelde gevolgen (meer papierwerk, meer kosten, enz.). Ik ben echt blij met deze nieuwe pogingen om taxateurs te “helpen”. Als u geen taxateur kent, zorg er dan voor dat u weet wie u inhuurt, of beter nog, zoek zelf een taxateur.

Onroerend goed zal baat hebben bij transparantere taxaties omdat het publiek er zekerder van zal zijn dat het de juiste beslissing neemt over onroerend goed dat het koopt of verkoopt.

Hypotheken zouden stabieler kunnen zijn met taxaties die consistent zijn.

 

LEES MEER 

Kunst taxatie

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.