Hoe kies je een hanglamp

 

Oosters hanglamp Rotterdam

 

 

 

Een hanglamp wordt ook wel druppellamp of hanglamp genoemd. Het is een lamp die aan het plafond kan worden opgehangen met behulp van een ketting, een snoer, een stang of een smalle gordijnroede die ook wel roedeslinger wordt genoemd. De lampenkap kan op een gewone fitting worden gemonteerd of door middel van een clip aan de armatuur worden bevestigd, waarbij de ringen hetzij aan de onderkant van de lampenkap hetzij aan de armatuur worden bevestigd.

Er zijn veel toepassingen voor hanglampen. Ze zijn perfect om licht te geven boven een eettafel, maar ook boven wandmeubelen zoals schilderijen. Hanglampen zijn ook ideaal voor gebruik boven bureaus. U kunt decoratieve lampen ophangen en toch een opvallende look behouden. Het beste aan het gebruik van hanglampen is dat de lichtbron niet uit de buurt van de hoofdverlichting is geplaatst; dus als iemand veel licht nodig heeft in het ene of het andere deel van de kamer, zal de hanglamp licht geven op de exacte plaats waar het nodig is.

Kleur en design zijn belangrijk bij de keuze van uw hanglampen. Als u uw kamer er huiselijker uit wilt laten zien, kunt u kiezen voor bleke kleuren in pasteltinten. Dit zal het gevoel van een ontspannen en stijl te creëren. Aan de andere kant, als u wilt dat uw kamer er gedurfd en elegant uitziet, kies dan voor een gedurfde metallic lampenkap en metallic kleuren. U kunt ook kiezen voor geweven stoffen lampenkappen en in veel gevallen bamboe. Als het gaat om het ontwerp, het belangrijkste ding om te overwegen is de werkelijke grootte van uw kamer. Als je een kleine kamer hebt dan wil je er niet te veel meubels en accessoires in zetten. Zorg ervoor dat je alleen elementen hebt die comfortabel in de beschikbare ruimte passen. Op deze manier kunt u een gezellige uitstraling voor uw kamer creëren.

Het volgende waar u aan moet denken is de plaatsing van uw lamp. Waar u uw lamp ook neerzet, u zult onmiddellijk het gevoel krijgen dat er licht uit een onzichtbare bron komt. Uw lamp moet afgelegen staan, zodat u een plek hebt om te studeren of te lezen.

De inrichting van uw slaapkamer is een andere kwestie bij het kiezen van de juiste hanglamp voor uw kamer. U moet een lamp kiezen die niet alleen een lichtbron is, maar ook aantrekkelijk. Als het bijvoorbeeld om uw slaapkamer gaat, kunt u heel goed een lamp kiezen die een kleine twist heeft en ook de vorm van een bloem heeft. Op deze manier versiert u de slaapkamer van uw kinderen en zullen zij zich speciaal voelen.

Als het uw bedoeling is om een lamp buiten in uw tuin op te hangen, zorg er dan voor dat de lamp gemaakt is van weerbestendig materiaal. Gaat u echter uw lamp naast uw voordeur hangen dan zult u uw aandacht moeten richten op weerbestendig materiaal. Hoewel dergelijke lampen misschien niet in uw plaatselijke winkels te koop zijn, kunnen de meeste van hen gemakkelijk worden gekocht via hun websites. De populariteit van Tiffany lampen heeft ertoe geleid dat de fabrikanten een aantal reproducties produceren die niet alleen betrouwbaarder zijn, maar ook goedkoper. Als u een originele Tiffany lamp wilt kopen, zult u via dealers van Tiffany lampen moeten gaan.

lees meer:

Mozaiek lampen

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.