Vloercoating

Coating vloeren Tilburg

 

 

 

 

Het afbreken en opnieuw leggen van uw bestaande vloer is een omvangrijk, moeizaam en duur proces. Er is echter een andere, meer economische en tijdige manier om zich te ontdoen van lelijke en verkleurde vloerbedekking in plaats van het opnieuw te bouwen. U kunt de vloer een complete make-over geven door de aanschaf van een epoxy vloersysteem.

Het aanbrengen van een vloercoating kan een hele klus zijn. Een populaire methode om een vloercoating aan te brengen wordt gedaan door eerst een primer op de vloer aan te brengen. Het aanbrengen van een primer zal het leggen van de eigenlijke coating aanzienlijk vergemakkelijken. Het aanbrengen van een primer zorgt er ook voor dat de epoxy coating voldoende tijd krijgt om goed uit te harden omdat eventuele overtolligheden of druppels worden tegengehouden. Een extra stap in de voorbereiding van de vloer voor het aanbrengen van een coating is ook het gebruik van een vloerconditioner of was.

Was wordt al honderden jaren met succes gebruikt. De methode om deze was met behulp van een warmtebron op de vloer aan te brengen is van oudsher een arbeidsintensief proces. Alleen zeer bekwame arbeiders met speciale wasstokken waren in staat om met succes een goede waslaag aan te brengen. Zelfs dan nog varieerde de nauwkeurigheid van het aanbrengen van de was afhankelijk van de plaats die werd behandeld. Het in de was zetten van de vloer kan het best worden overgelaten aan een geschoolde vakman, en met de technologie van vandaag hebben de zeer efficiënte poppers voor matte tegels dit probleem praktisch geëlimineerd.

Ook het in de was zetten van een vloer, wat vroeger arbeidsintensief was, is nu een fluitje van een cent met behulp van een moderne vloerveger. Deze opmerkelijke apparaten zijn nog steeds veel duurder dan het gebruik van een vloerveger, maar de hoeveelheid arbeid die tijdens het in de was zetten wordt bespaard, maakt de aanschaf ervan de moeite waard. Een ander groot voordeel van de vloerveger is het feit dat u de waslaag eenvoudig kunt uittesten door een strook was over de vloer te leggen voordat u begint met het hele proces van het aanbrengen van de epoxy vloercoating.

lees meer:

Grindvloeren Tilburg 

Gietvloeren Tilburg

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.