Warmtepompen en warmtepompen

Warmtepomp Den bosch

 

 

 

 

 

Warmtepompen verbranden geen brandstof om warmte te leveren. Ze kunnen worden aangesloten op het elektriciteitsnet van uw woning. Er zijn in principe twee soorten warmtepompen die tegenwoordig algemeen worden gebruikt: luchtwarmtepompen en waterwarmtepompen. Een warmtepomp (ook wel warmtepompboiler of luchtwarmtepomp genoemd) onttrekt warmte aan de buitenlucht en brengt die naar binnen, in ruil voor warm water.

Vaak luchtwarmtepompen of lucht/lucht-warmtepompen genoemd, leveren zij warme of koele lucht aan hun systemen om een constante temperatuur te handhaven.

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een reeds bestaande elektrische heteluchtoven met een warmtepomp die gebruik maakt van elektrische verwarmingselementen en die als warmtepomp en/of als oven kan worden aangemerkt. Deze dual-fuel vereisen extra mechanische onderdelen, aangezien hun functie erin bestaat de verbranding van brandstoffen te regelen om de watercyclus te verwarmen.

De andere veel voorkomende hybride is hun lucht bron warmtepompen. Dit type is kostbaar bij het proberen te installeren als zowel systemen voor verkoop als voor termiet. Lucht bron warmtepompen hebben niet zo veel initiële kosten als andere nieuwere warmtepomp systemen die gebruik maken van elektrische verwarmingselementen. De gemiddelde installatiekosten kunnen hoger liggen door de complexiteit van de installatie van het volledige systeem.

Warmwaterpompen op zonne-energie worden zelden blootgesteld aan warm water omdat het water rechtstreeks door de zon wordt verwarmd. Deze leiden tot hogere elektriciteitskosten.

Deze hybride systemen op zonne-energie hebben niet zo’n directe elektrische voeding nodig als de andere stijlen warmtepompen met systemen om de elektriciteit van de zon te gebruiken. Een bodemwarmtepomp heeft geen directe elektrische energiebron, maar kan mogelijk een direct back-up zonne-thermisch systeem hebben als er geen bestaande gasketel is. Als mensen ervoor kiezen een gasketel te installeren, kunnen zij een back-up-elektriciteitsbron gebruiken om het water te verwarmen.

Al met al hebben de waterverwarmingssystemen de beste terugverdientijdverhouding, wanneer men de kosten van de installatie vergelijkt met precies hetzelfde bedrag, dat over de levensduur van het toestel wordt uitbetaald. De initiële kosten zijn de belangrijkste factor bij de beslissing welk boilersysteem te gebruiken, maar de terugverdiende kosten gedurende de levensduur van het toestel zijn ook belangrijk.

Sommige types warmtepompen, of het nu warmtepompen of zonnewarmte-water warmtepompen zijn, hebben een soort collector. In principe gaat het om lucht in de leidingen van dat pompsysteem. Er zijn leidingen die lucht uit uw kamer verzamelt. Met behulp van de verwarmde lucht in het luchtleidingsysteem, verwarmt het leidingen in uw huis, waar het water in uw afvoerkanaal wordt gepompt, afhankelijk van de grootte en de indeling van uw huis.

Een zonnewarmte-water-warmtepompsysteem kost ongeveer de helft van een warmtepompboilersysteem met een vergelijkbaar geïnstalleerd aantal liters H2O. En afhankelijk van het type verwarmer, kan het 20% efficiënter zijn met een warmtepomp, zodat u 40% meer bespaart op uw elektriciteitsrekening.

lees meer:

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.