Wat is een Hypotheek?

Wat is mijn huis waard

 

 

 

 

 

Taxatie is een beslissing die door een financiële instelling moet worden genomen om de werkelijke waarde te bepalen van wat zij uitleent. Hierdoor kan je antwoord krijgen op de vraag “wat is mijn huis waar“? Taxateurs kunnen particulieren zijn of een firma of bedrijf. De meeste taxateurs zijn in dienst van hypotheekverstrekkers. In Amerika is de taxateur meestal een persoon die een gespecialiseerde opleiding heeft genoten en een vergunning heeft. Zij hebben een vergunning en zijn gewoonlijk lid van een organisatie zoals de National Association of Real Appraisers. Velen zijn staatsgecertificeerde taxateurs.

De taxateur beoordeelt de reële marktwaarde van onroerend goed en bepaalt deze aan de hand van verschillende beoordelingstechnieken. Van deze technieken is de “verkoopvergelijkingsmethode” de meest populaire. Deze wordt over het algemeen gebruikt om de meeste gelijksoortige woningen, die zich in dezelfde buurt bevinden, ter vergelijking te taxeren. De “kostenbenadering” wordt gebruikt om de vervangingswaarde te schatten. De inkomstenbenadering wordt gebruikt om de waarde van huuropbrengsten te schatten, waarbij de potentiële waarde van het onroerend goed wordt vastgesteld, verminderd met de kosten voor het onderhoud van het onroerend goed. Ten slotte is er de “mates cost” die wordt gebruikt om waarden te vergelijken die verband houden met de vierkante meters, volgens dezelfde methode als hierboven.

De Hypotheek Taxatie moet voldoen aan elke hypothecaire proactieve test, om te verzekeren dat de fondsen kunnen worden verstrekt aan de aanvrager volgens de werkelijke waarde van het huis. De FHA hypotheekverstrekkers eisen dat de Hypotheek Taxateurs een beroepsaansprakelijkheidsverzekering hebben. Bovendien vereist de FHA een geblokkeerde rekening. Samen met de betaling van de aankooplening en het geblokkeerde depot, zijn de vereiste betalingen om het hypotheekproces te voltooien. Deze kunnen bestaan uit, maar zijn niet beperkt tot nul aanbetalingen, afsluitkosten, vooruitbetaalde kosten, verhoudingsgewijze onroerendgoedbelasting, verzekering, en rente.

Zoals u ziet, kan een hypotheek veel geld kosten, en omdat er niet veel mensen door de deur lopen, is het belangrijk te begrijpen hoe het leningproces werkt en welke kosten ermee gemoeid zijn. Een hypotheek taxatie is een geweldige manier om een schatting te krijgen van wat u zich kunt veroorloven. Nu, deze schatting kan wel of niet hetzelfde zijn als de aankoopprijs, dit is allemaal afhankelijk van hoe goed je een onderhandelaar bent.

lees meer:

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.