Zonne-energie

 

 

Zonnepanelen Reinigen

 

 

 

 

 

Een korte geschiedenis van zonne-energie

Laten we eerst onderzoeken wat zonne-energie precies is:

Zonne-energie is eigenlijk de combinatie van alle stralen van de microgolvenhemel (radiogolven, zichtbaar licht, röntgenstralen en ultraviolette stralen) die op de aarde vallen. Deze combinatie wordt de zonneplaatcode genoemd (ook bekend als de Milesbullrons). Als je het pad van de kometen aan de hemel volgt tot aan het chemische net, delonbrander, en hetpropaannet, zul je zien dat er een netto-effect is. De energie van de zon bereikt het aardoppervlak en wordt vervolgens verspreid door lucht, water en ijs. Afhankelijk van waar de mens leeft en het gebied waarin hij zich bevindt, wordt het zonlicht geabsorbeerd of weerkaatst door de atmosfeer. Daarom is de meest geschikte plaats voor het verzamelen van zonne-energie de oceaan, waar het wordt omgezet in warmte en lucht; of, de lucht boven het land; en, op het land is waar een zonnecollector wordt geplaatst.

Zonnepanelen worden op een dusdanig dak geïnstalleerd dat ze het meeste beschikbare zonlicht ontvangen. Voor het meest optimale gebruik van zonne-energie moeten de zonnepanelen worden gekanteld onder een hoek die overeenkomt met de breedtegraad in graden.

Het is dus niet al te moeilijk te begrijpen hoe panelen zonlicht omzetten in elektriciteit. Merk op dat alle fotovoltaïsche energievormen de dichtstbijzijnde vorm van energie nemen en deze opslaan in hun glasplaten. Als bijvoorbeeld een aan de zon blootgesteld materiaal, zoals silicium, over fototfitting beschikt, dan moet het paneel elektrisch bekleed zijn met dit materiaal. Wanneer de zonnestralen harmoniëren met de zonne-energie die wordt opgeslagen, wordt elektrische stroom opgewekt. De opbrengst van de cellen is rechtstreeks afhankelijk van de hoeveelheid zonlicht die op de plaat viel, alsmede van de hellingshoek van het paneel.

In vergelijking met zonnepanelen hebben zonnecellen veel onderhoud nodig. Omdat ze gevoelig zijn voor mechanische storingen, moeten ze goed in de gaten worden gehouden om te zorgen dat ze goed werken. Zonnepanelen worden over het algemeen op de daken van huizen geïnstalleerd, maar in de meeste gevallen worden ze in dakspanen gebruikt om de elektriciteit namelijk uit de zonnestralen af te leiden. De opgewekte elektrische stroom kan dan worden gebruikt om batterijen te adviseren die de vereiste hoeveelheid zonne-energie kunnen opslaan. De batterijen worden dan gebruikt om de elektriciteit in het gewone elektriciteitsnet op te nemen. Er zijn nu een paar zonneproducten op de markt die passen bij de huishoudelijke doeleinden van een individu. Zo kunt u een zonneboiler gebruiken in de winter of tijdens de piekuren wanneer de zon op haar sterkst is. Warmwatersystemen op zonne-energie zijn ook goedkoper dan elektriciteitssystemen op zonne-energie.

Zonne-energie is niet het enige wat men ervan kan verwachten; het maakt ook gebruik van de energie van de zon voor andere doeleinden. Zonnepanelen leveren energie voor buiten en voor het vullen van het huis. Het zonnewaterconcept is een middel om de kracht van de zon op te vangen om die later te gebruiken. Zonnecellen worden gebruikt om de lading op te slaan, en die stroom vervolgens te verdelen om een waterreservoir te verwarmen. Deze vorm van zonne-energie kan worden gebruikt om een huis en water te verwarmen. In dit geval is de zonne-energie in kleine vorm.

lees meer:

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.