Koop die nieuwe boekenkast voor een grijpstuiver!

Lundia boekenkast

De eerste stap bij het ordenen van boeken is te beslissen hoe je ze wilt ordenen. Er zijn veel verschillende manieren om boeken te ordenen: op thema, op genre, op auteur, op serie, of alfabetisch. Beslis welke manier van ordenen voor jou het beste werkt. Neem vervolgens een paar minuten de tijd om de boeken die u bezit op te schrijven, zodat u het proces in gedachten kunt houden wanneer u de rest van uw boeken ordent. Als u nog steeds niet zeker weet hoe u uw boeken moet ordenen, vraag het dan aan een bibliothecaris of ander personeelslid. Zij kunnen u advies geven.

Wees niet te beperkend met je categorieën.

Een paar categorieën is geweldig, maar als je te beperkend bent, kan het zijn dat je een aantal geweldige boeken mist omdat je ze niet in je systeem hebt toegelaten. Categorieën zijn nuttig, maar je moet er niet te veel over nadenken. Als je te veel categorieën hebt, moet je misschien een andere manier van organiseren overwegen. Een goede vuistregel is om niet meer dan 10-12 categorieën te hebben.

Voeg een boekenkast toe voor horizontale organisatie.

Misschien staan je boeken verspreid door je huis, maar niet op een bepaalde plek. Een boekenkast voor horizontale organisatie kan een geweldige manier zijn om je boeken op een meer horizontale manier te organiseren. Ze kunnen zowel voor boeken als voor opslag gebruikt worden, en over het algemeen zijn ze verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, zodat u er een kunt vinden die past bij het kleurenschema van uw huis.

Maak een inventaris van uw collectie.

Als je al een tijdje bezig bent met het organiseren van boeken, maak dan een inventaris van je collectie. Maak een lijst van alle boeken die je bezit. Vermeld het nummer van elk boek. Je kunt een notitieboek, een ordner, een Word-document of een andere methode gebruiken om je boeken bij te houden. Als u eenmaal een inventaris van al uw boeken hebt, kunt u proberen ze te ordenen. Let er wel op dat je niet op de verkeerde criteria gaat ordenen. Je kunt op auteur of genre ordenen, maar je lijst kan heel andere criteria hebben. Door op auteur of genre te ordenen, kunnen boeken op je lijst verschuiven. Zorg ervoor dat je de lijst in gedachten houdt wanneer je je boeken ordent.

Conclusie.

Het organiseren van je boeken is een geweldige manier om ruimte vrij te maken, georganiseerd te blijven, en nieuwe boeken te vinden die je in het verleden misschien gemist hebt. Het is belangrijk om een organisatiemethode te kiezen die het beste werkt voor jouw situatie en gebouw. Als u niet zeker weet waar u moet beginnen, neem dan een paar minuten de tijd om uw boeken op te schrijven en een inventaris te maken van wat u hebt. U kunt ook een bibliothecaris of ander personeelslid om advies vragen.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.