Voordelen van het gebruik van kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen Terneuzen

 

 

 

Kunststof frames worden vervaardigd door twee rechthoekige platen met in elkaar grijpende groeven in een rechte hoek aan elkaar te lassen, zodat een geheel ontstaat dat haaks op de platen staat. Vervolgens wordt PVC in een beschadigde lasnaad geplaatst en rond de lasnaad thermisch geseald. Door trillingen verbrijzelt het plastic vaak als het buigt. Kunststof is ook zeer gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, net als alle andere soorten kozijnmateriaal.

Voordelen van kunststof kozijnen Kunststof is veel steviger dan andere materialen die bij de fabricage van kozijnen worden gebruikt. Bij breuk is het veel vatbaarder voor breuk dan hout. Ook is het vaak veel gemakkelijker te bewerken. Hout kan in elke vorm worden gevormd, maar het is moeilijker om kunststoffen te gebruiken voor het ontwerp en de uitvoering van het fabricageproces. Omgekeerd is het relatief gemakkelijk te repareren als een deel van een raamkozijn beschadigd of vernield is. PVC kan, wanneer het is gevormd, gemakkelijk worden gesneden met een standaard blaaslamp of met een zaag en een zaagblad, waardoor het een uitstekend bouwmateriaal voor raamkozijnen is. De chemische samenstelling van PVC is gemakkelijk te manipuleren, dus als de kleur moet worden veranderd, is dat geen duur proces. PVC wordt ook veel gebruikt en is goedkoop, wat het tot een populair bouwmateriaal maakt. PVC is ook duurzaam, en na vele toepassingen is gebleken dat het even sterk is wanneer het van een anticorrosiecoating wordt voorzien. De nadelen van PVC zijn onder meer dat de panelen behoorlijk kunnen krimpen en dat er aanwijzingen zijn dat het na verloop van tijd van butyl naar plastic afbreekt. Dit komt doordat de poreusheid van het plastic afneemt doordat er polymeren aan worden toegevoegd. Om dit tegen te gaan zijn er grote grondstofkosten verbonden aan PVC en het is ook relatief duur, vaak meer dan houten kozijnen.

Voordelen van houten kozijnenHouten kozijnen hebben de laatste jaren een aantal oplevingen doorgemaakt, en met goede reden. Met de moderne technologie van vandaag kunnen vocht en temperatuur een bedreiging vormen en hout kan op seizoensbasis gemakkelijk gaan rotten of degraderen. Hout kan vrij moeilijk te hanteren zijn, vooral als het in contact komt met ongedierte, zoals termieten. Daarom zijn er andere materialen en oplossingen voor in de plaats gekomen, zoals vinyl, glasvezel, roestvrij staal en GRP (glasvezelversterkt polymeer). Bovendien is ruw hout een relatief hard materiaal, waardoor het duurzaam is en bestand is tegen misbruik. Om deze problemen het hoofd te bieden worden houten raamkozijnen vaak voorzien van een bekledingslaag. De meest gebruikte methode is glasvezel, met vinyl en aluminium als alternatieven.

Voor het meest gebruikte hout van vandaag worden verschillende methoden gebruikt om het gebruiksklaar te maken. Sommige soorten zijn mechanisch met de hand en machinaal bewerkt, sommige zijn reeds vervaardigd en dan zijn er nog andere die geheel in een fabriek, maar niet in een pakhuis worden vervaardigd. Gangbare methoden zijn het gebruik van verschillende houtsoorten, die vervolgens productieklaar worden gemaakt. Een andere methode is het snel drogen in een gecontroleerde omgeving, gevolgd door ontgassing in zuurstof.

lees meer:

Overkapping Terneuzen

Rolluiken plaatsen Terneuzen

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.